Verbindend leiderschap

Verbindend leiderschap is moeilijk te herkennen. Als de nood aan de man is, kiezen bedrijven voor een directieve en resultaatgerichte leider. Dit zijn de mensen die eruit springen in sollicitatieprocedures. Later valt het vaak tegen wat iemand bereikt op het gebied van samenwerken, inspireren en het ontwikkelen van medewerkers en teams. Het is dus voor HR en directie cruciaal om verbindend leiderschap te kunnen herkennen.

Cultuur

De cultuur is hiërarchisch. In een hiërarchische organisatie loopt jong talent soms weg, omdat ze zich onvoldoende kunnen ontwikkelen. Om bestaansrecht te houden, moet je als organisatie weten wat deze mensen boeit en bindt. En een manier van organiseren en leidinggeven kunnen toepassen die hierbij past.

Werven en selecteren

Het proces van werven en selecteren is niet scherp genoeg ingericht. De arbeidsmarkt is erg veranderd. Jonge hoogopgeleide specialisten kijken rustig rond en zoeken naar hun 'purpose'. Zij willen zich kunnen ontwikkelen in een baan. Dit vraagt om andere werving- en sollicitatieprocedures, waarbij je op zoek gaat naar de intrinsieke match.

Hoe kan je het beter doen?

Enkele dingen die we anders zijn gaan doen in de werving & selectie:

  • Je stelt behalve een functieprofiel ook een kandidaatprofiel op, op basis van eigenschappen en drijfveren.
  • Je kent de drijfveren van de mensen die op dit moment bij je werken.
  • Je weet wat jou als werkgever uniek maakt.
  • Je doet een passend werkgeversaanbod met voldoende autonomie, uitdagingen ontwikkelmogelijkheden.
  • Je helpt talent en potentieel binnen de organisatie te ontwikkelen.
  • En je gaat anders selecteren.

Anders selecteren

Stel cruciale succesfactoren vast.
Vaardigheden die ontwikkelbaar zijn of anders opgelost kunnen worden in de organisatie, horen daar niet bij.
Denk bijvoorbeeld aan: Zelfbewustzijn – Besluitvaardigheid – Omgevingsbewustzijn – Doorzettingsvermogen – Verbindend vermogen
Deze succesfactoren zijn niet sterk ontwikkelbaar. Deze moet een kandidaat daarom echt hebben om de baan tot een succes te maken.

VAN SCHAAP MET VIJF POTEN NAAR MATCHEN OP SUCCESFACTOREN

Successment is sinds 2014 specialist in het selecteren en ontwikkelen van talent. We helpen organisaties om de beste leiders, managers, commercieel talent, adviseurs en specialisten te selecteren en te ontwikkelen.

Met onze aanpak zorgen we voor toegevoegde waarde door te kijken of iemand echt goed bij jullie organisatie past, rekening houdend met de cultuur en context.

Gratis intakegesprek

Heb je één of meerdere vacatures open staan? Wil je selecteren op de cruciale succesfactoren van jullie nieuw aan te stellen manager of medewerker? Vraag vrijblijvend een vacaturegesprek aan. In dit gesprek stel ik je een aantal vragen over jullie organisatie, de functie en het vraagstuk. Wanneer blijkt dat ik je kan helpen, dan praten we daarover verder. Zo niet, dan zal ik je altijd verder helpen met tips en adviezen voor de selectieprocedure.

Plan een gesprek

Zelf talent selecteren en ontwikkelen?

Ben je op zoek naar verbindend leiderschap, of wil je intern talent laten ontwikkelen? Vraag vrijblijvend een intakegesprek aan.

In dit gesprek stel ik je een aantal vragen over jullie organisatie, de functie en jouw vraagstuk. Wanneer blijkt dat ik je kan helpen, dan praten we daar over verder. Zo niet, dan zal ik je altijd verder helpen met tips en adviezen voor de selectieprocedure.

Plan een gratis intakegesprek in.

Contact

Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
© 2024 Succesment | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.